-->

Supersimpele Broccoli-quiche

laagjes filo met rode pesto, cheddar & hüttenkäse

hoofdgerecht

1 uur en 20 minuten

Voor 6 personen

Benodigdheden:
1 stronk broccoli (375 g)
6 grote eieren
1 volle tl mosterd
300 g hüttenkäse
50 g cheddar of belegen Goudse kaas
3 el rode pesto
270 g filodeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het harde uiteinde van de broccolisteel, rasp de rest van de steel grof en trek de roosjes los. Kluts de eieren in een kom en doe de mosterd, hüttenkäse en geraspte broccolisteel erbij. Rasp de cheddar erboven, voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en meng alles goed.

Maak de pesto aan met 3 eetlepels water. Leg twee vellen filodeeg zodanig in een met olie ingevette springvorm (25 cm doorsnede en 4 cm diep) dat ze in het midden overlappen. Kwast het deeg in met een beetje van het pestomengsel, en herhaal dit met de rest van het deeg en de pesto. Rol de overhangende randjes deeg slordig op en druk ze in de rand van de vorm, zoals op de foto. Giet de vulling in de vorm en druk de broccoliroosjes erin. Zet de vorm op een bakplaat en bak de quiche 50 minuten onder in de oven, of tot hij goudbruin en gestold is. Laat hem voor het serveren 10 minuten rusten.

Calorieën     Vet     Verz.vet     Eiwit      Koolhyd.     Suiker      Zout     Vezels
 364 kcal    17,8 g     5,6 g       22,6 g       31,2 g         4,8 g        1,8 g      4,6 g

© Jamie Oliver Enterprises Limited, 2020 7 Ways, fotografie Levon Biss

Calorieën     Vet     Verz.vet     Eiwit      Koolhyd.     Suiker      Zout     Vezels
 364 kcal    17,8 g     5,6 g       22,6 g       31,2 g         4,8 g        1,8 g      4,6 g

© Jamie Oliver Enterprises Limited, 2020 7 Ways, fotografie Levon Biss

7x anders Jamie Oliver

Sluit venster [X]Supersimpele Broccoli-quiche