-->

Crispy Zalmtaco's

cajunkruiden, mango, zoete kerstomaatjes & limoen

hoofdgerecht

20 minuten

Voor 2 personen

Benodigdheden:
160 g rijpe, verschillend gekleurde
kerstomaatjes
1 kleine rijpe mango
½ kleine rijpe avocado
2 lente-uitjes
2 x 130 g zalmfilet, met huid, zonder
schubben en graten
2 volle tl cajunkruiden
4 kleine tortillawraps
2 limoenen

Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukjes. Lepel de avocado uit de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn. Trek de huid voorzichtig van de zalm, leg hem in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en bak hem aan beide kanten krokant. Wrijf de zalmfilets in met de cajunkruiden en bak ze in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg de krokant geworden huid op de filets.

Rooster ondertussen de tortilla’s 15 seconden met een keukentang boven de vlam van je gasfornuis, of in een hete koekenpan. Strooi de mango, avocado en lente-ui over de tortilla’s, verdeel de zalmfilets er in vlokken over en verkruimel de crispy velletjes erboven. Doe de tomaatjes met het sap van 1 limoen in de pan en schep ze ongeveer 30 seconden om in de restwarmte; schep ze dan op de tortilla’s. Serveer met partjes limoen om erover uit te knijpen.

Calorieën     Vet     Verz.vet     Eiwit      Koolhyd.     Suiker      Zout     Vezels
 584 kcal    24,6 g     5,8 g         35 g         59,5 g         17 g        1,8 g      4,1 g

© Jamie Oliver Enterprises Limited, 2020 7 Ways, fotografie Levon Biss

Calorieën     Vet     Verz.vet     Eiwit      Koolhyd.     Suiker      Zout     Vezels
 584 kcal    24,6 g     5,8 g         35 g         59,5 g         17 g        1,8 g      4,1 g

© Jamie Oliver Enterprises Limited, 2020 7 Ways, fotografie Levon Biss

7x anders Jamie Oliver

Sluit venster [X]Crispy Zalmtaco's